0
Nu aveti nici un produs in cos.

0

Termeni si conditii

 

ADMINISTRATORUL SI UTILIZATORUL SITE-LUI
Acest site se adresează clienților persoane juridice active si persoanelor fizice.
Administratorul este firma MODERN GLASS ART srl, persoană juridică română, cu sediul în Loc: Luna de Sus, Ferma 9, Hala 22, Jud. Cluj, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J12/2341/2013, cod unic de înregistrare RO32053216, plătitor de TVA, denumită în continuare Administrator sau Furnizor. Utilizatorii acestui site vor fi denumiți în continuare Utilizatori sau Clienți.

 

NAVIGARE PE SITE
Accesul, navigarea și comandarea produselor de pe acest site constituie un acord implicit și necondiționat al utilizatorilor, de acceptare în totalitate și de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document.

 

DREPTUL ADMINISTRATORULUI SI A UTILIZATORILOR
Administratorul site-ului are dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestor termeni și condiții, a structurii și conținutului site-ului, de a întrerupe temporar sau permanent serviciile site-ului, fără notificarea prealabilă a utilizatorilor. Clientii acestui site vor avea acces permanent la termenii și condițiile de utilizare a serviciilor, pentru a le consulta în orice moment.

 

PROPRIETATEA INTELECTUALĂ
Întregul conținut al acestui site este proprietatea intelectuală a Administratorului (logo, text, pozele produselor etc.) si nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in nici un fel de cat cu acordul scris al Administratorului. Extragerea de informații în scop comercial fără acordul Administratorului constituie încălcarea drepturilor de proprietate și a termenilor și condițiilor prezentului document.

 

ACURATETEA INFORMATIILOR, ERORI
Administratorul face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor de pe site, dar există posibilitatea ca informațiile să conțină anumite erori. Imaginile pot conține accesorii care nu sunt incluse în pachetele de bază. Pozele din acest magazin virtual incearca sa reproduca cat mai real posibil imaginea produsului, dar totusi ele au un caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod pentru ca transparenta, culorile, texturile vazute pe calculator sunt in functie de setarile personale ale calculatorului fiecarui client, de rezoluția si tipul ecranului. Pe de alta parte toate produsele din categoria de vitralii sunt lucrari artistice executate manual, culorile sunt alese de artisti in functie de reprezentarea facuta – dar nici o data nu vor putea reproduce identic un produs pana la cel mai mic detaliu. Conținutul acestui site nu reprezintă nicio obligație contractuală.

 

CONTUL UTILIZATORILOR
Anumite informații și secțiuni ale site-ului necesita crearea unui cont de utilizator. Vă asumați integral responsabilitatea pentru informațiile transmise și pentru orice acțiune realizați prin intermediul contului. Posibilitatea de a crea un cont utilizator este valabila numai persoanelor fizice si persoanelor juridice active. Administratorul are dreptul de a dezactiva sau a nu valida un cont utilizator.

 

SECURITATEA DATELOR PERSONALE
Conform cerinţelor Legii nr. 679/2016 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, site-ul nostru are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră. Scopul colectării datelor dumeavoastra este utilizarea lor doar pentru emiterea facturii pentru produselor comandate. Refuzul dvs.de a ne comunica datele de factuare duce la anularea comenzii. Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator in scopul livrarii produselor şi sunt comunicate numai de catre Dumneavoastra. Conform Legii nr. 679/2016, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru orice sesizari sau nemultumiri va rugam sa va adresati Departamentului nostru de Reclamatii la adresa de email: reclamatii@sticla-vitralii.ro

 

PRETURI
Prețurile sunt afișate în LEI cu 19% TVA inclus. Preturile afisate sunt pe dimensiunile si caracteristicile produselor reprezentate in magazinul virtual. Pentru comenzi de produse personalizate sau cu o alta dimensiune de cat cel reprezentat pe site pretul se recalculeaza in functie de pretul pe mp si optiunile suplimentare alese. Pentru produsele personalizate (alta dimensiune, alta culoare, optiuni de sticla ultraclara, laminata, securizata, termopan etc) preturile vor fi communicate prin formularul de CONFIRMARE COMANDA urmata de FACTURA PROFORMA. Administratorul atrage atentia asupra faptului ca exista cazuri cand pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real din cauza unor greseli sau disfunctionalitati. Preturile se pot modifica fara preaviz / fara o atentionare / instiintare prealabila.

 

EFECTUAREA COMENZILOR
CLIENTUL/UTILIZATORUL poate efectua comenzi la telefon, in scris pe email sau fax sau direct de pe site, prin adaugarea produselor si/sau modelului dorit in cosul de cumparaturi. Fiecare comandă va fi confirmată în scris de Furnizor prin formularul de CONFIRMARE COMANDA care va conține disponibilitatea stocului, termenele de execuție și de livrare estimate si va fi urmata de FACTURA PROFORMA. Prin finalizarea/transmiterea comenzii, Clientul consimte ca FURNIZORUL poate sa il contacteze, prin telefon sau posta electronica si COMANDA reprezinta acceptul lui fara obiectii pentru documentul "Termeni si conditii generale de livrare". Neluarea la cunostinta a documentului precizat anterior nu exonereaza de raspundere. ‘’Termeni si conditii generale de livrare" este disponibil pe site, sau la cererea oricarui beneficiar.

Furnizorul poate anula COMANADA in urma unei notificari prealabile adresate CLIENTULUI, fara nici o obligatie ulterioara fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune de interese daca:

  • - datele transmise de CLIENT sunt incomplete sau inexacte
  • - daca CLIENTUL nu isi indeplineste obligatiile lui de plata fata de FURNIZOR in termenul si in conditiile stabilite
  • - daca datele de identificare a produsului comandat sunt incomplete (lipsa nr articol, denumire produs, dimensiune, culoare) 

CONTRACTUL se considera incheiat intre FURNIZOR si CLIENT in momentul primirii de catre CLIENT de la FURNIZOR, prin intermediul postei electronice CONFIRMAREA COMENZII si FACTURA PROFORMA. O COMANDA neconfirmata de catre FURNIZOR nu are valoarea unui CONTRACT. Notificarea primita de catre CLIENT, imediat dupa efectuarea COMENZII are rol de informare si nu reprezinta confirmarea COMENZII. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic. COMENZIILE se pot ridica, doar dupa achitarea integrala a valorii comenzi. IN CAZ de neprezentare pt. ridicare/neplata dupa 6 luni de la anuntare in scris a finalizarii COMENZII (acesta este trimiterea facturii nfinale pe email la adresa de email declarat de client in momentul  comandarii) produsele vor intra in posesia FURNIZORULUI si FURNIZORUL are dreptul sa decide in continuare asupra produselor (distrugere, revanzare sau prelucrare), cu sau fara instiintarea CLIENTULUI.

 

PRODUS LA COMANDA; PRODUS PERSONALIZAT; PRODUS DE PE STOC
Majoritatea modelelelor/produselor prezentate pe acest webshop (exceptie cele care se livreaza de pe stoc) sunt  produse pentru vizulizare si prezentare oferind posibilitatea clientilor nostrii comandarea/individualizarea produselor . Prin comanda/individualizarea produselor intelegem urmatoarele:

  • 1.Adaptarea modelului/designului la dimensiunea ceruta de client (modelele prezentate la toate categoriiile de sticla vopsita/sablata/printata/gravata, precum si toate variantele de vitralii/vitrine/insertii sticla, toate paravane/usi/cabine de dus  etc.)
  • 2.Alegerea modelului de vopsire/printare si alergerea culorii dupa PANTONE sau RAL 
  • 3.La vitralii dupa alegerea modelului oferim gratis 2 variante de culori proiectat de artistii nostrii in culorile preferate de client, in vederea alegerii variantei potrivite - urmatoarelele reprezentari sunt contracost: 25 lei/bucata.
  • 4.Alegerea modelului de sablare, culoarea sablari la toate produsele decorate

Adaptarea designului la dimensiunea si culoarea dorita de client sau executia celor 2 variante de culori pentru vitralii/sticla vopsita/printata, cabina/usa decorata ESTE INCLUS IN PRET dar executia lor se face doar dupa ce clientul a achitat Factura proforma emisa si banii au intrat in contul Furnizorului.

Pentru detalii tehnice si alte informatii despre produsul comandat, va rugam sa cititi descierea lunga, la detalii produs.

Pentru a intelege daca produsul dvs comandat este un produs LA COMANDA sau un produs PERSONALIZAT sau un PRODUS DE PE STOC; va rugam sa consultati atributul: DISONIBILITATE  la descrierea scurta al produsului in vederea identificarii  acestei caracteristici. In functie de aceasta caracteristica este definita modul de plata: (50% avans + 50% dupa finalizarea comenzii dar inainte de livrare in cazul PRODUSELOR LA COMANDA si in cazul PRODUSELOR PERSONALIZATE - precum plata 100% in avans in cazul PRODUSELOR DE PE STOC). Tot in functie deaceasta caracteristica sunt definite si drepturile dvs de renuntare la comanda ( in cazul produselor la COMANDA se retine avansul de 50% achitat in cazul in care renuntati la comanda) sau dreptul de retur (In cazul produselor la EXECUTATE la COMANDA si/sau PERSONALIZATE nu aveti drept de retur). 

TERMENELE DE EXECUTIE SI RESPECTAREA TERMENLOR DE LIVRARE

Inainte de a cumpara un produs de pe website/sau sa comandati direct de la producatorul Modern Glass Art va rugam sa verificati termenul de livrare afisat pe web sau termenul inscris pe oferta de produs. Aceste termene de livrare (3/5/15/20 zile) se refera la zile lucratoare si nu la zile calendaristice. Unele produse se fabrica pe stoc si pot fi livrare imediat, alte produse se executa la comanda si o puteti vedea la capitolul de DISPONIBILITATE chiar langa imaginea produsului. In cazul produselor la comanda termenul de 15 zile lucratoare se socoteste de la prima zi dupa ce s-au indeplinit concomitent urmatoarele criterii: exista masuratori/dimeniuni exacte, modelul si echiparea tehnica a fost acceptat de client in scris, avansul de 50% a fost incasat integral. In cazul in care clientul a solicitat montaj, termenul de planificare la montaj este intre 5-10 zile lucratoare de la plata integrala a facturii finale. In cazul in care termenul de executie se prelungeste cu mai mult de cat 10 zile lucratoare si clientul nu poate accepta acest termen si nu se gasesc alte modalitati pentru a rezolva situatia pe cale ameabila - clientul in a 11-ea zi dupa terminarea termenului de livrare poate cere retragerea si renuntarea la produs. In cazaul in care un client se retrage din contract va primi inapoi toata suma achitata (adica 100%) in termen de 7 zile lucratoare. Plata se va face prin virament bancar in contul specificat de catre client. In aceasta situatie partile nu au alte pretentii fata de cealata parte.

EFECTUAREA PLATILOR
Platile sunt considerate valide in momentul incasarii efective a acestora de catre FURNIZOR prin numerar sau transfer bancar. Termenul de livrare sau executia comenzii incepe din data confirmarii intrarii integrale al sumelor specificate in contul bancar al FURNIZORULUI. Documentul fiscal emis catre CLIENT nu pune in posesia acestuia produsele, decat in momentul incasarii de catre FURNIZOR a contravalorii datorate pentru acele produse.
Intarzierea platilor datorate duce la suportarea de catre CLIENT a unor penalizari de 0,2% pe zi, reintrarea in posesia FURNIZORULUI a produselor neachitate integral sau luarea masurilor legale in vigoare, fara preaviz sau notificare. CLIENTUL poate face plati doar in baza Facturii Proforme sau Facturii Fiscale emise de catre FURNIZOR .

 

EFECTUAREA LIVRARILOR
Livrarea este diferențiată pentru produsele aflate pe stoc sau care se produc la comandă/personalizate. Produsele care sunt pe stoc sunt disponibile imediat si pot fi livrate in maximum 2 zile de la CONFIRMAREA COMENZII. Pentru produsele care se executa la comanda sau vor fi personalizate veți primi în scris CONFIRMAREA COMENZII care va contine coditiile de livrare. In cazul produselor executate la comanda termenul de livrare incepe sa curga de la incasarea pretului/avansului de catre FURNIZOR. Produsul poate fi livrat door-to-door prin curier. Produsele care nu pot fi livrate prin curier datorita dimensiunii, sau a greutatii se pot ridica de la sediul FURNIZORULUI. Recepția produselor se va face în prezența delegaților FURNIZORULUI sau a transportatorului. CLIENTUL trebuie să inspecteze produsele dupa livrare prin desfacerea coletului. Orice sesizare privind produs spart, zgariat, deteriorat trebuie consemnată în termen de 3 ore de la semnarea procesului verbal de predare-primire, in caz contrar nu sunt luate in considerare. Produsele sunt sub riscul CLIENTULUI din momentul recepției de la livrare. In cazul in care FURNIZORUL nu poate executa PRODUSUL va informa CLIENTUL despre aceasta situatie. FURNIZORUL poate livra CLIENTULUI un produs similar avand acelasi pret, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI. Daca CLIENTUL nu accepta produsul similar FURNIZORUL poate renunta la contract. fara nici o obligatie ulterioara fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune de interese. Răspunderea FURNIZORULUI va fi limitată la despăgubiri în limita prețurilor produselor comandate si incasate.

OBIECTIUNI, CONDITII DE RETUR
Obiecțiunile privind defectele de fabricatie vizibile se pot transmite în scris FURNIZORULUI în termen de 48 de ore de la preluarea produselor. A nu face aceasta ar putea însemna anularea garanției. În cazul în care produsele sunt considerate ca având defecte de fabricație FURNIZORUL va putea (la opțiunea sa) să înlocuiască bunurile sau să restituie prețul inițial. Returul produselor achizitionat de pe stocul disponibil al FURNIZORULUI se poate face in termen de 14 zile calendaristice socotit de la intrarea in posesie fizica a produselor si doar cu conditia ca produsul sa fie in perfecta stare si in ambalajul original. Nu se acceptă returnarea produselor care nu sunt de pe stoc ci se executata la comanda CLIENTULUI sau clientul cere personalizarea (sablarea, gravarea, colorarea) unui produs de pe stoc. Cheltuieli si riscurile de transport cu ocazia returului sau pentru reparații vor fi suportate de CLIENT. FURNIZORUL nu va fi răspunzător pentru orice alte pierderi sau daune ale CLIENTULUI. Va rugam sa va adresati prin email la adresa: reclamatii@sticla-vitralii.ro

SOLICITARE MOSTRE
Clientul are posibilitatea sa ceara mostre pentru produsul comandat. (sticla ultraclara, sabalata, colorata, mostra de culoare sau mostre pentru vitralii). Mostrele se platesc conform ofertelor primite. Costul de 25 lei (tva inclus) pentru transportul mostrelor va fi suportat de client. Plata se face 100% in avans. Mostra va fi 10*10 cm sau 20*20 cm pentru sticla si 2*2 cm pentru exemplificarea culorilor. Va rugam sa va adresati prin formularul de contact cu solicitarea dvs.

MONTAJ
Firma noastra nu executa montajul produselor, doar in zona Clujului si doar contracost. Programarea la montaj al produselor comandate sau achizitionate de pe stoc se face in termen de 5-10 zile lucratoare de la plata integrala al produsului cumparat. Nu executam montaj de cat la produsele noastre. Un produs montat de catre FURNIZOR, demontata si remontat ulterior de CLIENT sau de o terta persoana imputernicita de CLIENT nu mai intra in garantia acordata de FURNIZOR. In cazul in care montajul produsului s-a facut de CLIENT sau de o alta persoana imputernicita de CLIENT, si in urma montajului incorect produsul are probleme la exploatare - FURNIZORUL nu este obligat la remedierea ulterioara al produsului. 

TOLERANTA
Cu plata produsului/avansului pentru produsele comandate clientul accepta urmatoarele tolerante: A).Toleranta la taiere sticla este 2‰   B).Sticla in cazul in care trebuie sa intre intr-o nisa (intre mobila, pereti, etc) – trebuie sa fie decupata cu -4 / -6 mm mai mic de cat golul (la sticla 6 mm grosime) sau -6 / -8 mm mai mic la sticla de 8 mm grosime. C).Sticla se taie in unghi numai in situatii in care deschiderea pe toata lungimea este mai mare de cat 5 mm. D).Usile de sticla nu pot compensa sau egala neregularitaile din pereti. Ca urmare sticla se taie la dimensiunea cea mai mica al golului.

AMBALARE
Produsele sunt ambalate potrivit pentru transport si ambalajele la unele produse sunt incluse in pretul afisat pentru fiecare produs si la lte produse nu este inclus. Va rugam sa consultati SPECIFICATIA PRODUSULUI pentru a va convinge daca produsul are un pret cu livrare si ambalare inclusa sau nu. Pentru produsele mai mari de cat 2,4*0,9 mt ambalarea/transportul va fi tratata caz cu caz in functie de specificul produsului si poate implica costuri suplimentare. Produsele de dimensiuni mari nu pot fi ambalate si pot fi transportate doar cu mijloace de transport speciale pentru sticla.

GARANTIE
Fiecare produs este acoperit de garantie de 2 ani privind o eventuala eroare de fabricatie sau defecte ascunse. Produsele livrate de catre firma noastra beneficieaza de garantie in baza facturii fiscale emise si Certificatului de garantie insotitor. Garantia nu depaseste teritorul national si este conform normelor si legislatiei in vigoare la momentul emiterii. Garantia nu se refera la spargerea, zgarierea, ciobirea expunerea la foc sau distrugerea sticlei dupa preluare. Garantia se pierde in urmatoarele situatii:
a) montaj greşit, adicămontaj efectuat fărăa se respecte instrucţiunile de montaj sau (în absenţa unor astfel de intructiuni fără profesionalism). Toate produsele standard fabricate de Modern Glass Art au instructiuni de montaj. Aceste instructiuni impreuna cu factura si Certificatul de garantie sunt inmanate clientului impreuna cu produsul. (In cazul livrarii prin curierat rapid in buzunarul plastic lipit pe colet care contine si AWB-ul, in cazul livrarii cu masina de transport sau eventual montaj executat de fabrica Modern Glass Art personal sau ptin e-mail)In cazul in care clientul din varii motive pierde sau nu primeste sau nu gaseste aceste documente la inmanarea produsului are obligatia sa ceara in scris de la firma porducatoare Modern Glass Art prin email: reclamatii@modernglassart.ro . Cererea lui va fi solutionata in maximum 48 de ore de la primire.(in zilele de lucru)
b) montaj în afara zonelor recomandate de montaj,
c) operare greşită sau utilizare greşită,manipularii necorespunzatoare, (lovituri, crapaturi, ciobiri, spargere),
d) folosirea de componente de schimb sau accesorii incompatibile e)utilizarii produselor in conditii neadecvate (calitatea necorespunzatoare a apei, prize fara impamantare , tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, in conditii de umiditate, praf, noxe, sub actiunea substantelor chimice etc
e) transport, montaj sau orice altă formă de manipulare inadecvata
f) modificări ale produselor;
Pentru a pastra garantia produsului sunt de respectat urmatoarele conditii:
a.suprafata sticlei nu se curata cu solutii/substante abrazive si chimice;
b.sticla se curata, doar cu solutie de curatat geamuri si carpa microfibra (in cazul sticlei sablate);
c.expunere la temperaturi mai mari decat 100 de grade Celsius;
d.pentru feronerii si profile: nu pot fi curatate sau supuse unui mediu acid si nu pot fi curatate cu solutii/substante abrazive;