0
Nu aveti nici un produs in cos.

0

Intrebari frecvente

Ce este geamul laminat?
Geamul laminat se fabrica prin lipirea a doua foi de sticla prinse impreuna de unul sau mai multe filme din plastic sau rasina sintetica transparenta ca intr-un sandwich. La momentul spargerii sau impactului, aceste filme retin bucatile de geam care raman aderente la film si in asa fel se evita accidentele.

Ce este geamul securizat?
Geamul securizat este un geam simplu care este supus unui tratament termic care ii induce o crestere a rezistentei. In general geamul devine de 4 ori mai rezistenta decat un geam normal. Daca sticla se sparge, se sparge in conditii de siguranta, in mii de bucati cu margini netaioase si in asa fel se evita accidentele. Se dovedeste de stampila specifica, care in momentul securizarii sticlei se arde in ea la temperatura cuptorului de securizare (nu se poate indeparta ulterior), conform standardului SR EN 12150.

Ce este geamul ultraclar?
Geamul float normal are o nuanta verzuie care se distinge numai daca sticla este vopsita mai ales intr-o culoare deschisa. Geamul ultraclar este un geam float cu o claritate deosebita si perfect transparenta – ca urmare nu distorsioneaza culorile.

Care este diferenta intre technicile de vitralii?
(Despre vitralii)

Care vitraliu este potrivit pentru exterior?
Pentru un geam exterior va propunem vitralii executate cu technica traditionala sau Tiffany care au o rezistenta la intemperii si durata lor de viata poate fi peste 50 de ani. Tot pentru geamuri exterioare va propunem si vitraliile desenate care sunt garantate de producatorul rasinii sintetice 10 ani. Daca protejati vitraliile si le introduceti intr-un sandwich termopan durata lor de viata va creste considerabil si vor fi mult mai usor de intretinut.

Cum se curata vitraliile?
Se curata cu carpa umeda, nu folositi solutii de curatare.

De ce se introduc vitraliile in sandwich termopan?
Avantajele introducerii vitraliilor in sandwich termopan:
-se curata mult mai usor
-durata lor de viata creste considerabil
-daca este un geam exterior atunci este si termoizolant.
Noi propunem neaparat introducerea vitraliilor in termopan, indifferent daca este pe exterior sau interior sau de technica folosita.

Cum se introduce vitraliul in geam termpan?
Daca optati pentru un geam termopan simplu din 2 foi de sticla, atunci vitraliul se introduce intre cele 2 foi de sticla ca si al treilea strat la mijloc.
Daca optati pentru un geam termopan din 3 starturi de sticla atunci vitraliul se introduce ca si un al 4-lea strat intre sticla din exterior si sticla din mijloc.

Cum se lipeste pe perete sticla vopsita?
Sticla vopsita se poate lipi foarte usor cu silicon. Puneti cateva bucati de banda dublu adeziva pe spatele sticlei (optional), si punati puncte de silicon la o pama distanta pe sticla. Asezati sticla pe locul dorit si apasti pana banda adeziva/siliconul face contactul. Banda adeziva va fixa sticla pana siliconul se intareste.

Se poate zgaria suprafata de sticla vopsita?
Nu se zgarie usor dar totusi se zgarie. De aceea propunem pentru locuri unde spatele vopsit al sticlei este protejata: lipita pe un perete, lipita pe un MDF ca si suport de usa sau front de bucatarie, in dulapuri de garderoba unde nu este expus unor lovituri.

Cum se intretin suprafetele sablate?
Suprafata sablata daca nu este tratata cu solutie ‘’Antiprint’’ se va murdarii. Acest tratament este facuta cu o solutie speciala pe care o aplicam noi pe suprafetele sablata. Solutia nu modifica aspectul suprafetei dar da rezitenta la murdarire. Tratmentul poate fi execuatat din cand in cand (anual).