0
Nu aveti nici un produs in cos.

0

Despre vitralii

Efectul pe care un panou de sticlă colorată îl are într-o casă  este cu adevărat uimitor! Prin acest magazin online dorim sa va oferim solutii simple si la cheie de sticla decorativa si vitralii pentru a individualiza spatiul in care locuiti sau lucrati. 
Un vitraliu sau o sticla desenata si colorata este un obiect care se schimba subtil la lumina zilei si al anotimpurilor aducand viata si spectacol in interioare.
Vitraliile se pot executa prin 3 metode diferite ca si technologie si ca si cost:
-VITRALII TRADITIONALE: prin sina de plumb sau cu technica Tiffany cu foita de cupru
-VITRALII DESENATE: cu rasini sintetice, foarte rezistente si cost efectiv
-VITRALII OVERLAY: cu folii speciale din rasini sintetice cu cu plumb autoadeziv, cel mai aprope ca aspect de vitraliile adevarate.
Pentru a intelege diferenta intre aceste technici va prezentam cateva detalii despre ele:

VITRALII TRADITIONALE

Procedeul traditional de vitralii consta in asamblarea unor bucati de sticla colorata (taiata manual dupa un desen strict) cu ajutorul unei sine de plumb care ulterior se cositoreste si se chituieste pentru a obtine un panou mai rezistent.
Aceasta metoda a fost folosita de sute de ani pentru a crea vitralii uimitoare, care dureaza o viata intreaga chiar mult mai mult timp! Noi folosim acesta metoda tradiționala pentru a crea ferestre din cele mai sofisticate pentru spatii interioare. O tehnica asemnatoare este cel numit Tiffany, care in loc de sina de plumb foloseste foita de cupru.
Sticla folosita este facuta manual de producatori de renume mondial, cu efecte complexe si cu mii de variante. Aceasta sticla se poate vopsi si arde la 600-800 de grade pentru a imprima pe ea orice model dorit. Nici un alt procedeu nu poate sa reproduca exact efectul care poarta in ea un vitraliu adevarat!

VITRALII DESENATE

Vitraliile desenate se produc cu o tehnica de decorare inovatoare, cu un lichid similar sticlei, care se intinde prin desenare pe suprafata sticlei plate. Culorile folosite in tehnica vitralii desenate pot fi total neutre, cu un contur transparent, luminos si cu efect de cristal, sau un contur gri antic chiar si negru, colorat printre linii cu culori transparente sau opace.
Cu aceasta tehnica putem reproduce cele mai complexe sau cele mai simple idei. Pentru decorare se folosesc rasini care nu contin plumb, sunt foarte stabile ca si culori, rezistente UV. Desenarea lor se face de o masina computerizata care reproduce desenele foarte exact, repetitiv creind astfel opere de arta incredibil de detaliate si cu costuri relative scazute. Un vitraliu la pret accesibil este de nelipsit pentru a avea un design interior personalizat !

VITRALII OVERLAY

Tehnica de vitralii overlay utilizeaza o placa compacta de sticla (floata, laminata, securizata) care este rezistent si etans. Techinca overlay presupune lipirea unor folii speciale foarte rezistente, cu peste 300 de variante de texturi si culori care imitata sticla colorata. Marginile de intalnire se acopera cu panglici de plumb autocolant de o inalta calitate (care imita profilul de plumb tip H de la vitraliile traditionale) si accentueaza desenul. Prin aceasta tehnica obtinem un aspect vizual aproape identic cu vitraliile adevarate. Fiind mai usor de executat este mai ieftin decat cel traditional. Putem utiliza sticla de diferite grosimi sau sticla cu folie decorative, fazete, margele, decoruri din sticla fuzing.

Pentru comenzi mai mari sau personalizate va rugam sa veniti la sediul firmei noastre pentru a consulta cataloagele cu mii de modele proiectate sau executate deja.